Thursday, October 1, 2009

Namibie

Namibie je jeste vetsi a mene zalidnenejsi nez Botswana. Na svych 825 000km ctverecnich ma necele 2 miliony obyvatel. Byla kolonizovana Nemci, ale na zacatku 1.Svetove valky nad Namibii prevzala kontrolu Jihoafricka republika az do sve nezavislosti v roce 1988. Je to vyspela zeme a vsechno funguje docela dobre, az teda na tu dopravu, neni se cemu divit nemeli by koho prevazet a tak lidi co se potrebujou nekam dostat, vetsinou musi na stopa. My jsme si stopovani uzili v Botswane a v 40stupnich stat na silnici a cekat 3 hodiny nez projede prvni auto se nam nechtelo a tak jsme se rozhodli pujcit si auto, to nejmensi a nejlevnejsi, ale stejne trochu pres rozpocet.



Uzili jsme si to tak trochu jinak, kochali jsme se krasnou prirodou a mohli jsme si zastavit kde jsme chteli, ale neprisli jsme do kontaktu s moc lidma. Vzali jsme par mistnich stoparu a nabrali benzin na par benzinkach, ale jinak jsme potkali asi 20 aut za cely tyden.
Z Windhoeku jsme vyrazili na pobrezi a pres krasnou poust do Narodniho parku Namib-Naukluft. V Naukluftskych horach jsme si protahly kosti dvouma jednodennima trekama a pak do krasnych rudych dun v Sossusvlei. V okoli Keetmanshoop jsme obdivovali zajimave Kokerbooms stromy (druh Aloe) a vyhled na nadherny Fish River Kanyon na konec.













Vetsina silnic byla jen sterkovych a tak rizeni bylo docela vysilujici, trochu se nam podarilo skrabnout auto, ale nikdo si toho nevsiml:)
Jeden den jsme zustali ve Windhoeku a nasedli na luxusni autobus primo do Kapskeho mesta.

Kde jsme prave ted, strasne nam tu fouka a vcera nam malem odlitnul stan.

zdravi monika

1 comment:

  1. hiya :)
    its great to hear about you two again.
    Monik, I like the photo of you and Alan where U'r wearing a shirt on your head. Coool idea.
    Great photos btw...as always.
    A question...what picture is on the sign "dead slow"? Cant see properly.
    Are you planning visiting Madagascar or its a plan for the third trip to Africa ? :)
    Take care a keep enjoying your trip.

    fyi..in Czech is first snow and in Prague is raining (often). Me...in bed with a sore-throat and drinking galons of tea :)). Tomorrow (Monday)gonna go back to work. I see...my "story" is not that enjoying as yours :D

    ReplyDelete