Monday, November 30, 2009

pres Lesotho do Kapskeho mesta

Tak Vazeni pratele ano, uz je tomu tak, dneska odpoledne opoustime Afriku!!!! Bude Nam smutno, ale uz se samozrejme tesime domu. Byla to krasna cesta, i kdyz trochu precerpala nase finance a obcas byla jak psychicky tak fyzicky narocna, tak presto jsme si to naramne uzili.

Naposledy jsem psala z Maputa z Mozambiku, odkud jsme jeli do Johannesburgu, kde jsme stravili par hezkych dni s Allanovym strejdou (bratranec mamy) a jeho rodinou v luxusni vilce s bazenem a tenisovym kurtem, jeden den jsme zasli na kriket, hrala Anglie s Jihoafrickou republikou, zacalo prset a tak podle propoctu Anglie vyhrala.
Nase par denni zastavka na ceste do Kapskeho mesta, byla malinke kralovstvi Lesotho, hornata zemicka obklopena ze vsech stran Jihoafrickou republikou. Krasne hory, trochu nam to pripomelo Tibet nebo Mongolsko. Vsichni ve slamenych kloboukach, zabaleny v tlusty dece na ponikach. Krasny malinkly vesnicky s fajn lidma.






Podle informaci cesi potrebuji vizum, ale bylo mi receno, ze kdyz si zazadam predem tak to bude trvat 3 tydny a bude me to stat 100 euro a tak jsem to proste riskla bez viz. Vetsina narodnosti vizum nepotrebuje a stejne nikdo nevi na hranicnich prechodech, co vlastne Ceska republika je:):) no a tak to proslo, jenom mi dali razitko na 30 dni.
Meli jsme 5 dni a z toho 3 prselo a dokonce pres noc i nasnezilo, 2 dni jsme zustali v horach v Semonkongu a jeden den jsme meli hezky ve vesnicce Malealea. Ale doprava byla docela pomala a tak jsme skoro celej den ztravili cekanim nez se naplni autobus, nastesti v hlavnim meste Maseru byl autobusak plnej stanku s dobrotama a tak jsme se tam nenudili.
Zpet do Bloemfontein a nocnim autobusem do Kapskeho mesta, kde nam cely tyden svitilo krasne slunicko a vyslapli jsme si na Stolovou horu, to bylo docela narocny, ale vyhled stal za to.



Jeden den vylet na Robben Island, vezeni na ostrove asi pul hodinku od Kapskeho mesta, kde byli vezneni hlavne politicky vezni, co byli proti politice apartheidu, Nelson Mandela tu ztravil 18 let ze svych 27 let ve vezeni.
Vinice v okoli Kapskeho mesta s ochutnavkama vin a syru.



Celodenni kriket opet Anglie s Jihoafrickou republikou, docela narocny kdyz clovek zacne pit pivo uz rano a kriket byl az do 10 do vecera, takze hodne vykalencu a JAR tentokrat vyhrala.

Dneska jsme rano zabalili, vyhazeli prochozeny boty a vetsinu obleceni a jedem pres Dubaj domu.



Tak se vsichni mejte, omlouvam se za sve odflakle psani a dekujem za prizen.
zdravi monika a allan

No comments:

Post a Comment